tiistai 6. toukokuuta 2014

450l Ulkosuodatin

 

Kuva akvaarion allaskaapista, jossa säilytän kansilaseja, hyllyjä, haaveja, soraa ym. Ja siellähän porskuttaa 450l "keuhkot" eli Rena XP3 joka tähän mennessä toiminu ko junanvessa. Nyt puhdistusväli oli 3viikkoa joka ulkosuodattimelle on ihan liian lyhyt aika. Oikein mitoitetun ulkkarin puhdistusväli voi olla vuosikin.
 Tänä aamuna ihmettelin veden seisomista ulkkaripäädyssä ja nostin ulostulo putkkea ulos niin kovin laiskasti ulos tuli vettä ja ph  7,0 pinnassa. Sammutin suodattimen ja eikun kodinhoitohuoneeseen pesulle. Suodatin takaisin ja ensin se vetää itseensä vedet sisään, töpseli seinään ja pitäisi alkaa suodatin rullaamaan, mutta kuinkas kävikään... ei käynnisty ja kamala ääni moottorista :( . Ei ku irti ja taas pesulle. Otin pari puhdistusharjaa ja pesin rupeliosion huolellisesti ja käynnistin ja johan toimi :) HUH, huokauksen helpotus :D.
 Pitää seurata tätä suodatin asiaa, että pitääkö ostaa tehokkaampi ulkosuodatin vai tehokas sisäsuodatin kaveriksi. Kasvien ja kalojen määrä altaassa on sitäluokkaa että suodatusta pitää lisätä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti