maanantai 19. toukokuuta 2014

450l Sunnuntain vedenvaihto ja kasvikarsintaa

Sunnuntai iltapäivät pyhitän isompien altaiden, 450l ja 128l vedenvaihtoihin. Sunnuntaina teen myös kasvien perkuut kaikkiin neljään altaisiin ja myyn perkuukasvit. Torstaisin vaihdan 48l Mutteriin vedet ja Lauantaisin 54l. Näihin altaisiin vedenvaihto tapahtuu ämpärimeiningillä :).


Isompiin altaisiin vedenvaihdon suoritan letkulla WC:n lattiakaivoon. Kaivossa on verkkosihti joka estää kasvien menon viemäriin. Vettä vaihdan kerran viikossa n.50%.
 Altaan päällä oleva karkkilaatikko on oiva astia kasvien roskille ja myytäville kasveille. Myös myytävät kalanpoikaset matkustavat tämmöisessä uuteen kotiinsa.
Altaan täyttö tapahtuu WC:n suihkuhanasta. Letkuun ostin pyykkikoneen letkun tukimutkan, jotta letku pysyy hyvin altaan reunassa eikä valu pois altaasta. Helppoa :). Ulkosuodatin on päällä kokoajan ja ilmoittaa hiljenemisellään koska allas alkaa olla täynnä.
 450l on toisessa päässä Eheimin PickUp keräämässä roskia ja kierrättämässä vettä. Sen putsaan myös sunnuntaisin ja samalla kastelen sen pesuvedellä huonekasvit. Kasvit tykkää kalankakka vedestä ja Saint Pauliat kukoistaa komioilla kukkasilla :)
Keskellä oleva Tähtipatsuli alkoi viedä liikaa tilaa altaasta, oli ilmajuurien peitossa ja keräsi vihreää levää itseensä. Otin kaikki hyväkuntoiset oksat talteen ja istutin ne uudestaan. Samalla laitoin kasvien juurille JBL7 kuulia.

Tältä allas näyttää nyt. Nyt kaloilla on enemmän tilaa liikkua ja kasvien yhteyttämiskuplia oli altaassa. Tuli hyvä mieli siitä että tein oikean ratkaisun kasvin alasajosta. <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti