maanantai 12. toukokuuta 2014

450l paineellinen CO2 hiilidioksiidi järjestelmä


450l altaassani on Dennerle-pH-Controller Evolution DeLuxe laite, joka antaa kasveille hiilidioksiidia kasvaakseen rehevästi. Täytyy sanoa että muutosta altaan kasvitilanteeseen laitteen myötä on tullut.

Kuvassa on muistaakseni 5kg paineellinen CO2 pullo, jossa on painemittarit, mangneettiventtili ym. tarvittavia laitteita. Oikealla on yöajastin joka sammuttaa kuplan tulon yöksi. Siinä on ajastin joka säädetään kellonaikaan. Hankin tämän laitteen harrastajalta käytettynä jolta saimme mieheni kanssa kullanarvoisia neuvoja ja vinkkejä. Siis mieheni minulle tämän laitteen kokosi ja tietää tämän toiminnon paremmin kuin minä :).
Tässä kuvassa näkyy kuplalaskuri, kuplanlevitin sekä pH elektroidi. pH elektroidi mittaa kokoajan altaan veden pHta jottei se pääse laskemaan liian alas. Jos pH laskee alle 6,85 niin laite lakkaa syöttämästä kuplia. Tämä laite on tosi turvallinen kaloille. Helppokäyttöinen sen jälkeen kun se on asennettu paikalleen. Laitteen kokoamisohjeet ovat epäselvät ja englanninkieliset.
Tässä on kuva ennen CO2 järjestelmää ja vanha musta valokansikin on vielä käytössä. Kuvassa on paljon kasveja mitä on tänäpäivänäkin. CO2 järjestelmä on hankittu ja laitettu toimintaan 19.11.2013.
Tämä kuva on otettu 11.5.2014. Kasveille on tullut tuuheutta ja tokihan altaaseen on tullut uusiakin kasveja. :).
 Musta valokansi 2kpl t8 putkien myötä sai väistyä Hailean 4kpl t5 putkien tieltä. Valaisimen olen hankkinut tammikuun lopulla 2014. Nyt suunnitelmissa on hankkia tähänkin altaaseen Led-valoputki, millaiset on pienemmissäkin altaissa.. mutta nähtäväksi jää milloin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti