perjantai 9. toukokuuta 2014

450l ja liikaa kasviravinteita altaassa


Olen 2-3viikkoa käyttänyt kasvilannotteita Seachemin lannoitusohjelman mukaan. Tarkoin laskenut eri purkkien päiväannokset ja odottanut tulosta ihan innolla.. Tänään katselin allastani ja ihmettelin kasvavaa levän määrää, osa kasveista sulaa, osalla on mustia täpliä. Pohdintaa ja pohdintaa.. sitähän tämä harrastus myös pitkälti on. Otin allaolevan listan käteeni ja katselin listaa ajatuksen voimalla uudestaan.. Luin uudestaan pullonkyljestä annostukset ja tästä viikko-ohjelmasta. Huomasin että esim. Rauta-annostus on valtava. Otin kynän käteen ja jaoin jokaisen lannoitteen viikko-annostuksen päivä-annoksiksi.
Paljon on listassa merkintöjä.. Toivon että löydän oikeat määrät lannotteita kasveilleni, siinä voi mennä aikaa.. mutta sitähän on :)

 
Takana oleva Jättivedensuosikki on alhaalta ruskea ja leväinen. Edessä oleva Blyxa Japonica on kitukasvuinen ja osittain levässä.

Vasemmalla oleva ihana Taiwanin lumme sulattaa lehtiänsä.

Sunnuntaina vaihdan vettä reilummin ja istutan kasveja uudestaan. Maanantaina aloitan lannoituksen pienemmillä annostuksilla.
Olen kiitollinen siitä että kaikki kalani ja ravut ovat pirteitä ja elinvoimaisia :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti