maanantai 7. heinäkuuta 2014

Lutraajan epäonnen päivä sunnuntaina 6.7. 128l

 
Huomasin sunnuntain vedenvaihdon yhteydessä että uudehkoon Led valaisimen sisälle oli mennyt vettä sisälle. Oma syyhän se on koska valaisin on ollut mustan muovisen valokannen alla.
 Harmittaa tosi paljon koska harrastuksena on myös kasvien kasvatus ja punaiset kasvit tykkää tästä valosta. Nyt olen netin syövereistä etsinyt sopivaa valaisinta altaaseen. Mielestäni t8 putket ei riitä mun kasviharrastukseen. Ajattelisin että t5 pukilla oleva valaisin olisi sopiva tähän altaaseen. Taas olisi mietittävää ja rahanmenoa..
Tässä allas ilman Led valaistusta. Hämärältähän se näyttää. Täytyy vain toivoa ettei levät innostu altaasta valomuutoksesta. Voihan se olla että sillä on positiivinenkin vaikutus ja vihreä levä katoaa altaasta.
 Toinenkin harmittava asia sattui sunnuntaille, joka oli hermoa repivää..
Pitemmän aikaa Fluval 206 ulkosuodatin on pyörinyt laiskasti. Päätin että samalla teen semmoisen puolihuolimattoman puhdistuksen ulkkariin ettei bakut kuole. MUTTA.. kun olin suodattimen puhdistanut ja aloin käynnistämään ulkkaria, niin eihän se lähtenytkään pyörittämään vettä. Varmaan 4 kertaa yritin käynnistystä tuloksetta.. Viimein otin rupeli osan kokonaan irti ja puhdistin sen harjalla perusteellisesti. Ja vihdoin ulkkari lähti pyörimään ja vedenkierto on voimakasta :)
 Tänään maanantaina kun katsoin kasvien kasvua, niin ainakin kitukasvuiseksi mennyt Konnanputki on piristynyt ja tehnyt uusia alkuja. Toivon vain ettei Punainen Viuhkalehti nuupahda hämärän valaistuksen myötä.. Mutta enköhän saa hankittua lähiaikoina altaasaaeen tehokkaamman  valaisimen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti