tiistai 10. kesäkuuta 2014

Uusia asukkaita 450l ja heidän kotiutus altaaseen

7.6.2014 ajelin Haaparannan Djurmagazineen Amano eli Leväsukaravut ja mahdollisesti Leväseeprakotilot mielessä.
Ja Djuuristahan pussi tarttui mukaan :)

Siinä on kaksi pussia jossa toisessa on 3 Leväsukarapua ja toisessa 1 Leväseeprakotilo.
Leväseeprakotilo pussissa..
Leväsukaravut pussissa. Siellä on myös kasvinpätkä ja sehän on Argentiinan vesiruttoa, jota olen haaveillut altaaseeni, koska se erittää itsestään jotain josta levät ei tykkää. Niin.. Ravuthan tarvitsee matkustaessaan aina pussiin tai astiaan jotain mihin voivat tarttua kiinni etteivät huku veteen.
Tyhjensin Rapupussin ämpäriin ja Kotilopussin karkkirasiaan. Ja sitten alkaa kotiutus "kuppaamalla". Eli laitan n. 15min välein kupillisen vettä tulevasta altaasta vettä astiaan missä ovat. Kotiutus kestää tunnista kahteen tuntiin, riippuen siitä mistä vesioloista kalat ovat tulleet. Jos tilaan  kaloja suoraan Haaparannan Djuurmagazineen Imazo.se, niin kotiutus on pitempi koska vesi on erilaista kun täällä missä asumme.
Koskaan en laita pussista tullutta vettä altaaseen, koska siinä voi olla jotain bakteereja tai muuta mitä en tahdo altaisiini tulevan. Haavin kalat tai Ravut haavilla astiasta altaaseen. Tässä tapauksessa Ravut tykästyi haaviin eikä meinannut poistua siitä ollenkaan :)
 Nämä Leväsukaravut ovat ihania otuksia altaassa ja kuin hyödyllisiä. Kauniitakin ovat :)
Leväseeprakotilo altaassa. Tällä yksilöllä on jokin vaurio kuoressaan. Leväseeprakotilot ovat myös hyödyllisiä asukkeja akvaariossa. Näitähän minulla on jo 48l ja 128l altaissa ja ovat hyödyllisiä levän narskuttajia. Montaa kertaa näiden aikana ei ole tarvinnut  levää "skraapata" pois altaan laseista.
Näitä kannattaa ehdottomasti hankkia jokaiseen altaaseen, käy myös ihan pieniinkin altaisiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti