keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

450l Kalat herkuttelee pakastesurvareilla

Joka toinen ilta ruokin kalojani pakasteruoalla, joita ostan akvaariokaupasta. Kalat aivan hullaantuvat herkullisista Survareista, Artemiasta ja muista öttiäisistä jotka ovat semmoinen pakasteruokasekoitus levy.
 Sinisateenkaarikalat eli Melanotaenia Lacustris ovat ylempänä. Ne ovat tosi kauniita kaloja ja komistuvat vanhetessaan. Akvaariokaupoissa myytävät  kalat ovat värittömiä ja eivät monenkaan silmää miellytä. En hetkeäkään ole katunut näiden hankkimista. Ovat säyseitä kaloja myös muita lajeja kohtaan. Keskenään uroksilla on jotain valtataisteluita vai onko vain kilpauintia. Ei minun silmään pahaa katsottavaa.
 Pohjalla olevat kalat ovat erilajien Corydoraksia.
Keskellä kuvaa oleva kala on myös Sateenkaarikala. Näitä minulla on 2 ja ensimmäisen ostin Rovaniemeläisestä akvaariokaupasta parivuotta sitten Neonsateenkaarikalana. Ostin parvenjatkoa Neonille, mutta silloin Sateenkaarikalat olivat uusia tuttavuuksia minulle niin luotin myyjään ammattitaitoon... Menimme uudestaan käymään samaisessa akvakaupassa n. puolen vuoden kuluttua ja jälleen Neonsateenkaarikala altaassa oli tämmöinen kala, joten ostin sen kaveriksi toiselle, tosin Neonsateenkaarikalan hinnalla.
Corydorakset eli Monniset ovat mun ehdottomasti suosikki kaloja. Tässä kuvassa näkyy: Kuparimonninen, Helmimonninen, Nokinninen, Hohtomonninen, Purjemonninen, Panda ja Kaarimonnisesta puolet.

Tässä kuvassa on Hohtomonnisia, Purjemonninen, Vihermonninen ja Nokimonnisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti