keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

40l, "Vaavila"


Tässä altaassa asustaa 6 Corydoras Black Venezuelan poikasta. Allasta en ole sisustanut mitenkään. Pohjalla on muutama Ketapangin lehti sekä pieni puunpalanen. Tämä senvuosi että poikaset löytävät ruoan helposti ja on helpompi pitää puhtaana. Myyn poikaset kunhan ovat myyntikokoisia.


 
Keräsin 128l altaasta Corydoras Black Venezuelan kutua 15 l muoviterraarioon, jossa oli ylläolevan akvaarion tekniikka. Sain kasvatettua 17 poikasta isohkoiksi kunnes 15 l alkoi käymään pieneksi poikasille. Ostin Haaparannan Djuurmagazinestä ylläolevan kuvan altaan. Yhtäkkiä suurinosa poikasista lopetti kasvamasta ja kehittymästä ja kuolivat melko peräkkäin. Voisin kuvitella syyksi liian matalan lämpötilan? Lämpöä altaassa oli silloin 21 astetta. Perustelin itselleni tätä lämpötilaa siksi kun seisotan ämpärissä vedenvaihtovettä, jottei lämpötila ero olisi suuri kun laitan tätä vettä altaaseen. Nyt olen nostanut vähitellen altaan vedenlämpötilan 25 ja mielestäni jäljellä olevat poikaset voivat hyvin.
 Taas opin yhden uuden asian Corydorasten poikastenkasvatuksessa. Nämä poikastenkasvatus jutut tuovat lisää haastetta harrastukseen ja poikasten kehittymistä on niin ihana seurata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti