keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

40 litrainen vaavila muuntuu kasvialtaaksi

 
Muutan tämän 40l altaan missä olen aikaisemmin kasvattanut Corydoras black venezuelan poikasia kasvialtaaksi. Kuten huomaatte profiilikuvastani, minulle on tullut uusi harrastus kuvioihin mukaan eli koiran kanssa näyttelyissä käyminen. Oli muutama viikonloppu reissu ja poikasaltaasta en ollut vettä vaihtamassa/ ruokkimassa niin tiuhaan kuin olisi pitänyt niin poikaset eivät selvinneet. Ainoastaan 2 poikasta siirsin 128l altaaseen muiden lajitoverien joukkoon.
 Askeleeni käy jälleen kerran Haaparannan Djurmagazineen ja hankin sieltä kasvialtaaseeni uutta kasveille tarkoitettua pohja-ainesta Fluval Stratumia. Se on pyöreää n. 0,5mm tummaa pyöreää soraa. Siinä on valmiina  kasveille tarvittavat ravinteet, joten kasvit eivät tarvitse mitään muita kasvilannoitteita kuin kalankakkaa. Helppoa :)
Ostin 4kg pussin ja sehän riitti mainiosti 40l. Tämähän on myös mitä mainion pohjamateriaali ravuille pieniin nano akvaarioihin. Se toimii itsessään myös suodatin materiaalina. Eli pieni rapula ei välttämättä tarvitse suodatinta laisinkaan vaan Stratum hoitaa suodatuksen. Stratumia sisältämää altaan pohjaa ei lapota ollenkaan eikä sitä pestä laitettaessa altaaseen. Huolto on Low tech.
Fluval Stratum 4kg pussi maksaa 319Kr eli n. 35€.
Nyt alkoi altaan tyhjennys. Siksi aikaa laitoin suodattimen pörisemään ämpäriin jotta bakteerit eivät tuhoudu.
Otin altaasta melkein kaiken veden pois. Laitoin altaan pohjalle Stratumin päälle kulhon jotta se ei pölise kovin. Stratumiahan ei pestä ollenkaan ennen altaaseen laittoa.
Jee.. altaassa on vesi.. Kivasti kuva heijasti kuvan myös minusta :)
Kasvilampuksi tilasin aquaristic.net Easy led valaisimen jonka olen hyväksi havainnut muissa  altaissa. Muuta tekniikkaa on Fluval Pick up suodatin sekä pieni lämmitin.











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti