tiistai 16. joulukuuta 2014

Yhtä allasta vähempänä

Töistä tultuani tuli jotain ihan muuta tekemistä mitä olin suunnitellut. Nimittäin tämä 48l mutteri allas alkoi vuotamaan. Onneksi tapanani on katsahtaa kaikki altaat läpi kun tulen töistä. Allas vuosi tippasemalla etusaumasta keskeltä. Vahinkoa ei onneksi kerennyt sattua. Kalat sain turvaan ja edes lattia ei kastunut. Harmittaa kyllä suunnattomasti kun jouduin tästä altaasta luopumaan.
Pikku- ja kääpiömonniset saivat uuden kodin 54l altaasta. Tyytyväisiltä vaikuttavat.  Tämä allas sai myös 48l ulkosuodattinen ja Pickup sai väistyä..
Taistelukala sai lopullisen kodin 128l. Se kävi vuorokauden kokeilemassa oleilua 54l mutta huomasin että sen eviä oli napsittu. Vähän aikaa seurattuani altaan elämää huomasin että Kardinaalitetrat jahtasivat Taistista ja näin että yksi näykkäs Taistista. Joten haavi käteen ja Repe uusille turvallisille vesille. Myös takana oleva Rusolehti kasvi sai uuden kasvupaikan tästä altaasta.
Myöskin Hydrocotyle tripartita sai kantoineen uuden kasvupaikan 128l altaasta. Tätä kasviahan en ole istuttanut maahan vaan sen olen kiepsauttanut kannon ympärille ja näyttää viihtyvän. Toivottavasti ei ota nokkiinsa uudesta kasvu ympäristöstä.
Tässä kokonaiskuva 128l.Tämä on niin hyvinvoiva allas. Toivotaan että siirretyt kasvit alkavat viihtymään.
 Mutterin tilalle olohuoneeseen tulee nojatuoli ;(. Tällä hetkellä 4allasta riittää, kun näköjään 40l vaavilassa riittää asukkaita.. eihän sitä tiedä vaikka joku päivä siinäkin altaassa on hiekat ja juurrutetut kasvit kasvamassa. Valohan on jo...  ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti