torstai 23. lokakuuta 2014

450l uudet keuhkot ja Saksasta tilatut kasviaineet

 Saksasta, www.aquaristic.net tilaamani paketti saapui. Tilasin sieltä kasvilannoitteita, vedenparannusainetta sekä kauan haaveilemani Eheim Professional3 600 ulkosuodattimen 450l. Muutaman vuoden vanha Rena XP3 sai väistyä tämän uutukaisen tieltä. Rena kävi jo puolella teholla vaikka suodatus toimikin suht hyvin, tai ainakin vesi oli kirkasta ja puhtaannäköistä.
 Eheimin suodatus mateeriaalit ovat pääsääntöisesti makarooneja. Tämmöisiä muovimakarooneja on kahdessa korissa.
Tämä on kannen alla oleva ainoa sieni joka kerää hienointa likaa itseensä. 
 Yhdessä korissa on tämänmuotoisia makarooneja. Yhteen koriin siirsin Renasta makaroonit jotta uusi suodatin saa vanhoja bakteereja itseensä.
 Yhdessä korissa on tämä hienovanu joka kerää myös ne pienet likahiukkaset itseensä.
 Siellä Eheim toimii allaskaapissa piilossa. On hiljainen kaveri. Oli helppo asentaa, sen jälkeen kun löysimme yhden osan toisen sisältä. Nimittäin ulostulo putken alimmaiset osat oli taitavasti ujutettu sisäkkäin. Mieheni kanssa etsimme koko alakerran osaa, koska vikkelä koiramme saattaa napata osia ja kuljettaa niitä piiloihinsa.. ei ollut koiran tekosia vaan tehtaan jekku.. Kun osa löytyi niin asennus sujui mieheltäni <3 sujuvasti minun pienellä avustuksella. Käynnistys oli helppoa eikä ilmaakaan jäänyt ulkkariin juuri ollenkaan.
 Virtausta tässäkin päässä on nyt kiitettävästi. Ulkosuodattimen kaverinahan 450l on Fluvalin U4 jonka säädin nyt puhaltamaan alhaalta kun vesi virtaa nyt ulkosuodattimen avulla kummassakin päässä. Nyt virtausta on myös pohjalla.
Tässä päivitetty kuva 450l uudella suodattimella. Muutaman tunnin käymisen jälkeen voin olla tyytyväinen hankintaani. Monniset ovat aktiivisempia. Pandamonniset puhdistavat takalasia <3. Toivottavasti tulisi lisää jälkikasvua Monnisilta <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti