Tämä kaunis Taistelukala uros eli Betta splendens sulatti sydämmeni Haaparannan Djurmagazinessä. Nämä valkoiset "taistikset" ovat niin kauniita.. Tämän kaunokainen on väriltään Delta metallic. Minulla on aikaisemminkin ollut valkoinen Dumbo taistis ja kutsuin sitä Enkeliksi ja kyllä tämäkin enkeliltä näyttää <3
Enkelillä riittää puuhaa ja elävää ravintoa 48l mutterissa, sillä siellä asustaa myös pieni armeija Sukarapuja poikasineen. Tässä altaassa Jaavan sammal on kasvanut hurjasti. Sitä tuli jostain ihan pari haiventa ja nyt sitä on jo mytty :). Enkelin takana näkyy Hattuputki ja alapuolella Hydrocotyle Tripartita.
Tästä kuvasta näkee urokselle ominaisen "körmy" suun muodon. Ilmekin silmissä on aika tuima. Näiltähän saa peilillä hienoja kuvia kun uhittelevat itselleen. Kahta urostahan ei voi laittaa samaan altaaseen.
Kopioin Wikipediasta Taistelukalan vesiarvot sekä muuta yleistä tietoa Taistiksesta :) Nämähän ovat harmittavan lyhytikäisiä. Se on jo hyvin jos kaksi vuotta elävät akvaariossa.
Vesiarvot ja hyödyllistä tietoa Taistelukalasta
Sopiva veden pH-arvo on 6–8, kovuus (dH) 5–19 ja lämpötila 24–30 °C.[2] Tavallinen hiutaleruoka käy mainiosti ravinnoksi, mutta vaihteluksi esimerkiksi surviaisentoukat voivat olla hyväksi. Taistelukalat saatavat myös nirsoilla ja olla syömättä, jos niille ei maistu. Akvaarion minimikoko yhdelle taistelukalalle on 50 l. Yhden koiraan ja kolmen naaraan muodostamaa haaremia voi pitää jo 100 litraisessa akvaariossa. Haaremissa olisi hyvä olla vähintään 3 naarasta, jotta uroksen aggressio jakautuisi mahdollisimman monelle naaraalle, eikä vain yhdelle. Kahta koirasta ei voi pitää samassa akvaariossa. Koiraat rupeavat taistelemaan ja yleensä lopputulos on, että toinen kuolee. Ei ole ihmeellistä jos taistelun päätteeksi molemmat kalat kuolevat tai saavat vakavia vammoja. Taistelukaloja on käytetty Aasiassa kalatappeluihin niiden aggressiivisuuden takia. Kalatappelut ovat olleet varsin suosittuja niin kuin kukko- ja koiratappelutkin
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti